JEFF WASSERMAN & JEFFREY’S REVERIE – WE SHALL DANCE AGAIN

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

Jeff Wasserman is een Amerikaanse muzikant en multi-instrumentalist die al sinds een veertigtal jaren in de bergen van Noorwegen is gaan wonen om er te genieten van de natuurpracht en de rust die in deze omgeving standaard is geworden. In zijn lange muzikale carrière heeft hij al meer dan 300 liedjes geschreven waaronder enkele songs die het tot in de hitlijsten hebben geschopt.

In Noorwegen heeft hij de zevenkoppige formatie ‘Jeffrey’s Reverie’ opgericht met een aantal Noorse, Zweedse en Amerikaanse topinstrumentalisten zoals fiddlers Michael Barrett Donovan, Olav Christer Rossebø en Erlend Viken, bassist Jørun Bøgeberg, banjospeler Jeff Davis, gitarist Marius Graff en zangeres Anne Marit Bergheim die naast het verzorgen van de harmony vocals ook nog meespeelt op accordeon, autoharp en mandoline. Samen met die band heeft Jeff Wasserman nu het album “We Shall Dance Again” opgenomen en uitgebracht, een negen Keltische folknummers tellende plaat die volgt op het geheel akoestische album “The Meeting Of The Waters” uit 2018 waarop o.a. de Ierse folktroubadours Paul Brady en Andy Irvine meespeelden.

Niet alle tracks op deze plaat zijn gezongen zoals bijvoorbeeld het door violen gedomineerde nummer “Army St./Lincoln St.” en de door erg knap banjospel gekenmerkte instrumentale albumtiteltrack “We Shall Dance Again”. Voor de bijgaande audiovideo’s hebben we twee van vocalen voorziene songs uit dit album geselecteerd met eerst “They Only Asked For Love / We Had The Whole World In Our Hands” en daarna het door Jeff Wasserman samen met Anne Marit Bergheim in duetvorm gebrachte “Salvador Amador”. Andere tijdloze nummers op deze traditionele folkplaat zijn opener “Onward To Avalon”, “The Last Defender” en het mooie slotnummer “Light As A Feather” waarin opnieuw een belangrijke rol is weggelegd voor zangeres Anne Marit Bergheim.

(valsam)